Wat doe ik aan schimmelnagels?

Verwarring over schimmelnagels & zwemmerseczeem

Schimmelnagels zijn hetzelfde als een kalknagels. Zo deze verwarring hebben we gelijk getackeld.
Verkleurde, broze nagels zorgen voor een weinig smakelijk gezicht.

Zwemmerseczeem uit zich vaak door enorm droge, rode en/of jeukende voeten en vaak is de huid tussen de tenen stuk.

In onze kliniek zijn er maar weinig mensen die geen schimmelnagels of zwemmerseczeem aan hun voeten hebben. Dit laatste komt zeker in de zomer ( warme) periode vaker voor.
Behandeling met verschillende producten ( of zelfs laserbehandelingen) duurt vaak lang met weinig resultaat. Ieder nieuw product biedt weer hoop, maar helaas.

De oorzaak ligt bij een groep schimmels (meestal dermatophyten) die de huid en/of nagel binnendringen en soms zelfs een infectie veroorzaken.  Ze zijn veelal te vinden in ruimten waar het warm en vochtig is (zoals een badkamer of zwembad). Bovendien zijn schimmels enorm besmettelijk en is een overdracht zo gebeurd. Heeft een familielid er last van, pas maar op en zorg voor een goede hygiëne (zoals bleek na het douchen) want anders heb jij het ook zo.

 

Wanneer je weerstand laag is ben je bevattelijker: griep of ouderdom

De grootste groep van de mensen welke kalknagels of zwemmerseczeem hebben, heeft helaas geen gezonde levensstijl, hierdoor is de darmflora verstoord. Hier kun je last van hebben (zoals bijv. winderigheid, obstipatie of juist diarree) maar soms hoef je dit helemaal niet te merken. De schimmelnagel ontstaat namelijk van binnenuit.

Belangrijk is te weten dat over het algemeen je immuunsysteem niet naar behoren werkt en dit vaak van binnenuit komt. De darmflora is om wat voor oorzaak verstoord. Het verdient aanbeveling om hier door een therapeut naar te laten kijken. Bij J’esthé doen wij dit middels een bioresonantietest ( of uitgebreider via labtesten). Wil je hier meer over weten mail ( info@jesthe.nl) of app ( 06-22 40 30 17) ons dan, dan nemen we hierover contact met je op.

 

Hoe behandel ik mijn schimmelnagel(s)?

Nou heel eenvoudig;
De behandeling bestaat uit een kuur voor 3 maanden met probiotica.  Je neemt deze één keer per dag in. Tegelijk met deze kuur smeer je de teennagels , twee x per dag, in met een product op basis van oregano ( deze heeft een sterk afdodende werking op schimmels.) Eenvoudig dus om te doen.

 

Hoe behandel ik zwemmerseczeem aan  mijn voeten?

Exact hetzelfde als de kalknagels alleen daarbij smeer je jouw voeten ook in met magnesiumolie.

 

HOE BEHANDEL IK EEN ERNSTIG VERSTOORDE DARMFLORA?

Heb je een ernstig verstoorde darmflora dan kan het verstandig zijn om Nano Zilverwater erbij te gebruiken, deze heeft de eigenschap om alle virussen, bacteriën en schimmels welke er niet horen vanuit de cel af te voeren.

 

Door het behandelen van de darmflora herstellen de nagels zich weer maar zal je lichaam ook beter gaan functioneren.

Wil je meer weten over deze aanpak van schimmelnagels of wil je graag jouw specifieke klacht aankaarten? Stuur ons dan een mail info@jesthe.nl of maak een afspraak voor een consult.