[us_single_image image=”5928″ onclick=”lightbox”]

Wat is natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelf herstellend vermogen van het lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan de gezondheid.  Dit houdt in; o.a. behandeling voor het reinigen (ontgiften, detox), vasten, voeding en dieet, beweging, colonhydrotherapie, natuurlijke middelen en supplementen.

Zelfherstel door de Natuur

Niet meer luisteren naar ons eigen lichaam zorgt in de westerse maatschappij voor  ziektes. Zieke dieren in de vrije natuur vinden genezing in de genezende kruiden en vasten. Ook kleine kinderen zullen niet eten als ze ziek zijn.  De moderne mens moet weer terug naar de natuur om het zelfgenezend vermogen, met eigen intuïtie toe te staan.

Alle mensen zijn ook deel van de natuur, maar vergeten dat nogal eens, vooral als zij ziek zijn. Snel grijpen mensen naar chemische middelen om de ziekte te onderdrukken. Dat is een begrijpelijke reactie en bij acute ziekten lukt dat ook op die manier. Echter bij chronische klachten werken de toegepaste geneesmiddelen niet en/of hebben een schadelijke bijwerking. Een bekend probleem is ook dat mensen allerlei klachten kunnen hebben, terwijl de dokter geen afwijkingen vindt en dus geen diagnose heeft. Het zit dan  “tussen de oren” en “je moet er maar mee leren leven”.

Welke behandeling wordt er gedaan?

Natuurgeneeskunde is het opwekken en ondersteunen van een (zelf-)reinigingsproces. Wij behandelen hierbij het maag-darmkanaal en de uitscheidingsorganen zoals nieren, lever en galwegen. Vaak gevolgd door een advies over de voeding of over een vorm van vasten. De natuurlijke genezing kan gedaan worden met natuurlijke middelen en verbetering van de regulatie van de hormonale- en energiehuishouding. Voorafgaand aan het consult,  sturen wij u een digitale vragenformulier  voor de anamnese toe. Soms is het nodig een laboratoriumonderzoek te doen om meer informatie te krijgen betreffende de juiste diagnose.

[us_cta title=”Wilt u meer informatie?” color=”custom” bg_color=”#f4f4f4″ text_color=”#ad0040″ btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.jesthe.nl%2Fpages%2Fcontact%2F||” btn_label=”Neem contact op” btn_style=”outlined” btn_color=”primary”][/us_cta]