Speekseltest

TESTEN OP HORMONALE DISBALANSEN MET EEN SPEEKSELTEST

Hormonale disbalansen zijn te meten in het speeksel. Lichamelijke klachten kunnen de oorzaak zijn van een hormonale disbalans. Een hormoontest wordt niet zomaar gedaan, terwijl het in sommige gevallen erg belangrijk is om bepaalde klachten te kunnen “aanpakken”. Tegenwoordig kunnen we via een zelfstandig werkend laboratorium RP Analytic, deze testen wel laten doen. Deze testen zijn betrouwbaar en officieel. Ze worden echter niet vergoedt door de verzekeraar.

Behandeling

 

A.d.h.v. een uitgebreid intakeformulier zal besproken worden welke test/testen er nodig zijn om tot een goed beeld te komen waar de disbalans ligt in het lichaam. De test zal afgenomen worden via het speeksel. Je voert zelf thuis de test uit waardoor deze niet door stress belasting beïnvloedt word. De test is helemaal pijnloos. Je stuurt zelf de test op naar het laboratorium en wij ontvangen de uitslag. De uitslag zal met jou in een consult besproken worden.
Een specifiek voedings-en leefstijladvies en het gebruik van bepaalde supplementen zijn van belang om de hormonale balans te herstellen. Als een lichaam in balans is voel je jezelf weer fit, slank en lekker in je vel.

Bij welke klachten

 

Als je hormonen niet in balans zijn, kan dat lichamelijke of geestelijke klachten geven, zoals o.a. vermoeidheid, vocht vasthouden, PMS klachten, overgangsklachten, aankomen of afvallen, uitputting / burn-out, diabetes, opgejaagd gevoel en verlies van libido.

Groot hormoonprofiel vrouw

 

Met deze test kunnen duizeligheid, slapte, krachtsverlies, vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom, vruchtbaarheidsproblemen, PMS-klachten en overgangsproblemen bij de vrouw verklaard worden. Naar aanleiding van de gemeten concentraties oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA kan de juiste therapie worden ingezet waardoor de klachten afnemen en de kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Adrenale stressindex (bijnieruitputting, burn-out- klachten)

 

Bij deze test wordt onderzocht of de volgende symptomen veroorzaakt worden door een verminderde conditie van de bijnieren: Vermoeidheid, uitputting, minder weerstand, sterke stemmingswisselingen, huidproblemen, osteoporose, versnelde verouderingsprocessen: achteruitgang van de verstandelijke functies (waaronder het geheugen en het concentratievermogen), het reactievermogen en de algehele lichamelijke conditie. Om dit te onderzoeken worden de hormonen cortisol en DHEA gemeten in speeksel. Als de eerder genoemde symptomen verklaard kunnen worden door de gemeten concentraties cortisol en DHEA in speeksel, dan kan een passende therapie worden ingezet, waardoor de klachten afnemen en de kwaliteit van leven verbetert.

Groot hormoonprofiel man

 

Deze test wordt gedaan bij klachten als; chronische pijnen, onverklaarbare pijnen, vruchtbaarheidsproblemen, libidoproblemen, vermoeidheidsproblemen, krachtverlies, concentratieproblemen. Niet alleen voor de bijnierschorshormonen cortisol en DHEA maar ook voor de bepaling van de geslachtshormonen oestradiol, progesteron en testosteron is de concentratie in het speeksel zinvol.

Behoefte aan persoonlijk advies?