Fecesonderzoek

Darmklachten: er is echt iets aan te doen!

Bij een opgezette buik, winderigheid, buikkrampen, buikpijn of brijachtige ontlasting wordt vaak de diagnose spastische of prikkelbare darm gesteld. “U moet hiermee leren leven is een vaak gehoord opmerking”. Klachten kunnen echter veroorzaakt worden door tal van andere oorzaken. Er is echt iets aan te doen!

 

Om erachter te komen wat er mis is in de darmen, is een uitgebreide analyse van de ontlasting noodzakelijk. U krijgt van ons een testkit mee naar huis. Thuis vult u deze gemakkelijk en hygiënisch met ontlasting. U doet de kit portvrij op de brievenbus en J’esthé ontvangt na twee weken de uitslag van het laboratorium.

Deze testen zijn officieel en betrouwbaar, maar worden niet vergoed door de verzekeraar. De consulten daarentegen door sommige aanvullende verzekeringen wel. Het is belangrijk de darmflora te analyseren middels een ontlastingsonderzoek. Zo kan men bepalen of de bacteriën verstoord zijn, er een glutenallergie (coeliakie) is, voedselallergieën, zwakte van het immuunsysteem en bijwerkingen van medicatie.

Onderzoek is gedaan, en nu?

 

Voorafgaand aan het natuurgeneeskundig consult, vul je een uitgebreide online-intakelijst in. Dit heet een anamneseformulier. De uitslag en uw anamneseformulier geven ons een compleet beeld van uw probleem. Tijdens het consult zullen wij de uitslag van de test bespreken en u advies geven op het gebied van voeding en leefstijl. Tevens hebben wij dan een persoonlijk behandelplan opgesteld, om te komen tot een,voor u, optimaal resultaat. Wij vinden het belangrijk dat u ons tijdens de behandeling zo goed mogelijk op de hoogte houdt van het verloop. Dit om daar waar nodig te kunnen bijsturen.

Parasieten

 

Een opgeblazen gevoel, buikpijn en diarree kunnen worden veroorzaakt door parasieten. Deze parasieten kunnen ook chronische vermoeidheid, misselijkheid, eczeem, huidklachten, anale jeuk of haaruitval veroorzaken. Diarree en dunne ontlasting, vooral slijm en bloed bij de ontlasting, kan duiden op chronische darmziekten, zoals colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Buikklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een trage werking van de darm met als gevolg obstipatie/verstopping.

Behoefte aan persoonlijk advies?