Bloedonderzoek, SKB-test

WAT IS EEN BLOEDTEST OF SKB-TEST?

De SKB is een preventieve bloedtest. Deze test geeft al in een vroeg stadium aan of er verstoringen zijn in het lichaam welke “vage” klachten veroorzaken. Dit in tegenstelling tot de “klinische” bloedtesten in het ziekenhuis welke gedaan worden als de ziekte zich reeds heeft ontwikkeld.
Met een vingerprik wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen welke verdeeld wordt over twee glasplaatjes. Deze worden opgestuurd naar het laboratorium en binnen 10 werkdagen is de uitslag over het algemeen binnen.

De ROTS en de SKL
bloedtest

 

De SKB test bestaat uit twee onderzoeken: de ROTS en de SKL. Deze onderzoeken staan los van elkaar. Het combineren van deze twee verschillende onderzoeken verhoogt de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. De ROTS-test is gebaseerd op de structuur van het gedroogde bloed. Deze structuur wordt gevormd door de inwerking van vrije radicalen en geeft informatie over de werkingscapaciteit in ons lichaam van een aantal belangrijke enzymen. De SKL-test berust op de vorm en structuur van de rode bloedcellen. Dit geeft o.a. informatie over ontstekingen en ontgiftigingscapaciteit via bijv. lever en nieren.

Geeft de bloedtest aan of ik ziek ben?

 

Het droge bloed op het glasplaatje wordt in het laboratorium onder de microscoop gelegd en beoordeeld. De informatie die op deze manier zichtbaar wordt, geeft algemene informatie over het functioneren van de organen (zoals lever en nieren), over de stofwisseling (van bijv. de hormonen), over belastingen (zoals zware metalen) en tekorten (zoals beschikbaarheid en opname van mineralen). Door de test na verloop van tijd te herhalen, geeft dit inzicht op het effect van de behandeling. De test geeft dus geen inzicht in welke ziektes u krijgt, maar wel aanwijzingen welke organen of delen van de stofwisselingen het zwaar hebben en ondersteuning nodig hebben.

Behoefte aan persoonlijk advies?